top of page
Koenigsegg Parera SUV concept

Ta den svenska hyperbilstillverkaren Koenigseggs modell Regera och gör en lyxig supersuv/crossover av den så får du Parera. Det är möjligtvis ett passande namn för en SUV och följer Koenigseggs modellnamnkod. Bilen är 4,7 meter lång och har plats för 4 åkande. Framdörrarna svänger upp framåt på samma sätt som på de nuvarande modellerna och alla bilens dörrar är robotiserade såsom på Regera. Bilen har en pluginhybriddrift med Koenigseggs V8 som huvudmotor men ska kunna köras kortare sträckor enbart på eldrift. Den slanka formen tillsammans med den samlade effekten på 1500 hk medger en mycket hög toppfart. Bilen har extra hjälp av klaffar baktill som kan ge mer broms eller svängförmåga. V8-motorn sitter framtill kopplad mot Koenigsegg Direct drive (KDD),

en typ av hydraulisk växellåda som driver framhjulen. Baktill sitter två elmotorer kopplade till bakhjulen och ett batteripaket. Det ger fyrhjulsdrift och ett 50/50 viktförhållande.

Detta är inte en officiell Koenigsegg design utan detta är ett projekt som visar ett förslag på vad som är möjligt för en person att åstadkomma. En djupdykning inuti en digital designstudie som tog en själ 3,5 år att skapa. Projektet kommer vara ett riktmärke för denna designportfölj och visa på vilka möjligheter som den medför. Välkomna, och ha en trevlig stund i galleriet.

Klicka på bilderna för hög upplösning.

Koenigsegg Parera SUV
Koenigsegg Parera
Koenigsegg Parera
Parera robotiserade dörrar
Parera robotiserade dörrar bakomvy
Koenigsegg Parera interiör
Koenigsegg Parera luftströmning oc detaljer
Koenigsegg Parera teknisk specifikation
Parera chassistruktur
Koenigsegg Parera
Koenigsegg Parera
Koenigsegg Parera interiörskiss
Koenigsegg Parera detaljskiss
Acila GT coupé koncept

Designad för att vara den ultimata moderna coupén för 4 personer erbjuder den god prestanda med låga utsläpp and god bränsleekonomi. Dimensionerna på 4,5 meter i längd och 1,8 meter bredd ger bilen ett sportigt intryck. Linjerna är följsamma och kopplas samman med varandra. Bilen har svarta detaljer i fronten, bakdelen, runt fönstrena och på insidan av fälgarna vilket skapar kontrast och ökar bilens sportiga utseende. Bilen har LED-lysen i fronten, backspegla- rna och i bakdelen. 

 

Interiören är förarfokuserad och erbjuder sportläderstolar, många aluminium­­­detaljer, digitala instrument, touchskärm, glastouchpanel och ambient­belysning. Interiörlinjerna följer samma tema som exteriören.

Acila GT sodivy
Acila GT interiör
Acila GT orange
Acila GT grå öppen dörr
Scandica båtkoncept

Detta är ett båtkoncept baserat på Scandicas nuvarande modell 475. Båten är designad för att vara attraktiv och samtidigt ha en hög grad av användbarhet. Konceptet tyder på en möjlig framtida riktning för en kommande modell. Det mesta av skrovet är dock detsamma som på modell 475. Skillnaden är sidopaneler i mörkt akrylglas med ambientbelysning. Konceptet har även fler säkerhetsfunktioner såsom högre reling, fler handtag med gummiöverdrag för ökat grepp, nedfällbara säten och jämna bakre plattformar.

Pulpeten har tonat glas, sportiga instrument och en iphone/smartphone dockningsstation såväl som ett stereosystem. Åk och fiska, ha en picknick eller bara ta båten på en tur.

En båt för den aktiva familjen på en dagstur.

Scandica båtkoncept ovan
Scandica båtkoncept vatten
Scandica båtkoncept sidoskiss
Scandica båtkoncept pulpet
Formel SAE Concept

Detta är ett koncept av en formelbil för tävlingen Formula Student. Den designades för att

vara mycket genomförbar och konkurrenskraftig med beprövade material- och tillverknings-metoder. Den har avancerad aerodynamik och stabil väghållning såväl som en aggressiv design med kraftig estetik och ett antal säkerhetsfunktioner. Motorn kommer från en 600 kubiks motorcykel, ramen består av stålrör med ett ytterhölje i kolfiberförstärkt plast. Motorn kyls dels av en kylare med dubbla fläktar och dels av luftflödet via sidokanalerna. Dags för race! 

 

Formula student röd
Formula student gul frontvy
Formula student linjer
Formula student aerodynamik
Formula student röd ovanvy
BMW i4 concept sketch

En skiss av en elektrisk/hybridversion av BMW 4-serie i stil av de andra BMW i-bilarna.

I dagsläget har de enbart två modeller, småbilen i3 och sporthybriden i8. De behöver utöka antalet tillgängliga hybrid- och elmodeller och det här är en idé på en modell som skulle

kunna passa in i den kategorin.

Uppdatering: BMW har just visat upp en elektrisk sedan de kallar i4, vilket gör denna förutsägelse sann. Den kommer dock bli en 4-dörrars modell, en konkurrent till Tesla model S, och säkerligen en stark sådan eftersom BMW aldrig gör någonting halvdant.

Bmw i4 skiss
Ferrari crossover

Crossovers och suvar är extremt heta just nu och se säljer som smör i solsken. Det här är en skiss av en sportig potentiell Ferrari crossover. Der är inte säkert att just en sådan modell är realistisk för det märket, men det är ett exempel på vad som skulle kunna vara. Ferrari kan behöva en ny riktning snart då marknaden förändras snabbt över lag och denna kategori växer ständigt. Det här är en relativt liten bil som möjligtvis kan ha en kraftfull, effektiv rak 4-cylindrig motor eller en V6 i kombination med eldrift. Detta skulle inte bara göra den kvick utan även ge den en god bränsleekonomi samt även göra den relativt miljövänlig för att passa alla nya och kommande regleringar närmaste åren. Dessa bilar är på väg att få mycket hög

status nu och ingen tillverkare har råd att missa det.

Ferrari crossover
Volkswagen Afrera coupé

En kompakt hybridcoupé skapad för en designtävling med Volkswagen samt automotor&sport. Detta var ett finalistbidrag.

Volkswagen Afrera coupe
bottom of page