top of page
Parera performance SCC concept

Parera. Namnet ger en antydan åt bilens allvädersegenskaper, men också kanske gentemot eventuell konkurrens. Möjligtvis ett passande namn för en sådan här bil.

 

Vi gillar alla nummer, eller hur? Så här kommer de:

  • Bilkategori: SCC (Sports Crossover Coupe).

  • Den är 4,7 meter lång och har plats för strikt 4 personer. Inget litet säte bak i mitten inte.

  • Robotiserade dörrar. Japp, de är automatiska (automagiska?). De kan också öppnas manuellt ifall du vill vara den där gammaldags gentlemannen och öppna dörren för damen (damerna är naturligtvis även inbjudna till förarsätet). Vem sa att man måste öppna dörren till passagerarsidan? :)

  • Total systemeffekt är 1500 hk. Inte 150, 1500. Två nollor alltså.

  • Acceleration: Ja.

  • Den slanka kroppen ger bilen en hög toppfart. Använd din fantasi.

  • Den har en plugin hybrid drivlina där en turbo V8 är den huvudsakliga motorn, men bilen kan även köra kortare sträckor enbart på el.

  • För att kunna bromsa ordentligt har den rejäla bromsskivor och bromsok men även aktiva klaffar i bakänden som därtill kan hjälpa till med kurvtagningen i högre hastigheter.

  • V8:an sitter i fronten kopplad till en hydraulisk växellåda och driver framhjulen. Bak sitter två elektriska motorer som driver bakhjulen. De elektriska motorerna är kopplade till ett batteripaket som sitter i botten på bilen.

  • Allt det fikonspråket betyder hög prestanda, 4-hjulsdrift och en 50/50 viktfördelning.

För att tydliggöra så är detta inte en bil som existerar i dagsläget fysiskt, utan endast ett förslag på en möjlig utformning. Ett digitalt koncept framtaget för att djupdyka ner i, och visa på designmöjligheterna en person kan framkalla. Det är dock en realistisk genomförbar design som är baserad på beprövad ingenjörskonst. Detta projekt har tagit en själ över 3,5 år att göra och ska ses som ett riktmärke för denna designportfölj och möjligheterna den för med sig.

Välkomna, och ha en trevlig stund i galleriet. 

Klicka på bilderna för hög upplösning.

Aero and details
Technical spec
Chassis
Front sketch
Rear sketch
Interior sketch
Acila GT coupé koncept

Designad för att vara den ultimata moderna coupén för 4 personer erbjuder den god prestanda med låga utsläpp and god bränsleekonomi. Dimensionerna på 4,5 meter i längd och 1,8 meter bredd ger bilen ett sportigt intryck. Linjerna är följsamma och kopplas samman med varandra. Bilen har svarta detaljer i fronten, bakdelen, runt fönstrena och på insidan av fälgarna vilket skapar kontrast och ökar bilens sportiga utseende. Bilen har LED-lysen i fronten, backspegla- rna och i bakdelen. 

 

Interiören är förarfokuserad och erbjuder sportläderstolar, många aluminium­­­detaljer, digitala instrument, touchskärm, glastouchpanel och ambient­belysning. Interiörlinjerna följer samma tema som exteriören.

Acila GT sodivy
Acila GT interiör
Acila GT orange
Acila GT grå öppen dörr
Scandica båtkoncept

Detta är ett båtkoncept baserat på Scandicas nuvarande modell 475. Båten är designad för att vara attraktiv och samtidigt ha en hög grad av användbarhet. Konceptet tyder på en möjlig framtida riktning för en kommande modell. Det mesta av skrovet är dock detsamma som på modell 475. Skillnaden är sidopaneler i mörkt akrylglas med ambientbelysning. Konceptet har även fler säkerhetsfunktioner såsom högre reling, fler handtag med gummiöverdrag för ökat grepp, nedfällbara säten och jämna bakre plattformar.

Pulpeten har tonat glas, sportiga instrument och en iphone/smartphone dockningsstation såväl som ett stereosystem. Åk och fiska, ha en picknick eller bara ta båten på en tur.

En båt för den aktiva familjen på en dagstur.

Scandica båtkoncept ovan
Scandica båtkoncept vatten
Scandica båtkoncept sidoskiss
Scandica båtkoncept pulpet
Formel SAE Concept

Detta är ett koncept av en formelbil för tävlingen Formula Student. Den designades för att

vara mycket genomförbar och konkurrenskraftig med beprövade material- och tillverknings-metoder. Den har avancerad aerodynamik och stabil väghållning såväl som en aggressiv design med kraftig estetik och ett antal säkerhetsfunktioner. Motorn kommer från en 600 kubiks motorcykel, ramen består av stålrör med ett ytterhölje i kolfiberförstärkt plast. Motorn kyls dels av en kylare med dubbla fläktar och dels av luftflödet via sidokanalerna. Dags för race! 

 

Formula student röd
Formula student gul frontvy
Formula student linjer
Formula student aerodynamik
Formula student röd ovanvy
BMW i4 concept sketch

En skiss av en elektrisk/hybridversion av BMW 4-serie i stil av de andra BMW i-bilarna.

I dagsläget har de enbart två modeller, småbilen i3 och sporthybriden i8. De behöver utöka antalet tillgängliga hybrid- och elmodeller och det här är en idé på en modell som skulle

kunna passa in i den kategorin.

Uppdatering: BMW har just visat upp en elektrisk sedan de kallar i4, vilket gör denna förutsägelse sann. Den kommer dock bli en 4-dörrars modell, en konkurrent till Tesla model S, och säkerligen en stark sådan eftersom BMW aldrig gör någonting halvdant.

Bmw i4 skiss
Ferrari crossover

Crossovers och suvar är extremt heta just nu och se säljer som smör i solsken. Det här är en skiss av en sportig potentiell Ferrari crossover. Der är inte säkert att just en sådan modell är realistisk för det märket, men det är ett exempel på vad som skulle kunna vara. Ferrari kan behöva en ny riktning snart då marknaden förändras snabbt över lag och denna kategori växer ständigt. Det här är en relativt liten bil som möjligtvis kan ha en kraftfull, effektiv rak 4-cylindrig motor eller en V6 i kombination med eldrift. Detta skulle inte bara göra den kvick utan även ge den en god bränsleekonomi samt även göra den relativt miljövänlig för att passa alla nya och kommande regleringar närmaste åren. Dessa bilar är på väg att få mycket hög

status nu och ingen tillverkare har råd att missa det.

Ferrari crossover
Volkswagen Afrera coupé

En kompakt hybridcoupé skapad för en designtävling med Volkswagen samt automotor&sport. Detta var ett finalistbidrag.

Volkswagen Afrera coupe
bottom of page